Genel

İnoba ve Samık Yayla Sakinleri Ortaklaşa Yağmur Duası Gerçekleştirdiler

22 Mayıs 2022 Pazar günü Mahmut Hacı, Medet mevkiinde Karapınar Sınırları içerisinde bulunan İnoba ve Samık yayla sakinleri ortaklaşa yağmur duası programı düzenlediler.

Abone Ol

22 Mayıs 2022 Pazar günü Mahmut Hacı, Medet mevkiinde Karapınar Sınırları içerisinde bulunan İnoba ve Samık yayla sakinleri ortaklaşa yağmur duası programı düzenlediler.

Karapınar Belediyesi hoparlöründen ilan ettirilen İnoba ve Samık Yaylası Yağmur Duasına Karapınar Merkez’den olmak üzere, Samık, İnıoba yaylası sakinleri, çevre yayla sakinleri ve ilçe dışından katılanlarla birlikte yaklaşık 2000-2500 kişiye yakın Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Ünver, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Sandıklı Mah. Muhtarı Galip Ceran, Gazi Osman Paşa Mah.Muhtarı Selami Genç, Alaaddin Mahalle Muhtarı Kazım Zengin, gençler, yaşlılar, çocuklar, bay ve bayanlar aileleri ile birlikte yağmur duası yapılan Samık Yaylası Kuzey Batı kısmında bulunan Mahmut Hacı, Medet Mevkiine akın ederek yağmur duasına katıldılar.

Yağmur Duasına gelen vatandaşlar yanlarında getirdikleri çikolata, şeker ve çeşitli yiyecekleri vererek çocukları da sevindirdiler.

Yapılan yağmur Duasında; Sultan Selim Cami İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu, Sanayi Cami İmam-Hatibi Kadir Ceyhan, Fevzipaşa Cami İmam-Hatibi Mustafa Kabakçı, TOKİ Evleri Fatih Sultan Mehmet Cami Uzman İmam-Hatibi Muttalip Arıkan, Güngör Baltoğlu Cami İmam-Hatibi Sefa İnan, Göçmenler Cami İmam-Hatibi Muammer Aşkar, Nuri Osmaniye Cami İmam-Hatibi Vehbi Aydınlı, Hacı Ömerli Cami İmam-Hatibi Duran Karakul, Fatih Cami İmam-Hatibi Ali Bayır, Emekli İmam-Hatibi Osman Verim ve Emekli İmam-Hatib Süleyman Uzunlu katıldılar.

Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başlayan yağmur duasında Karapınar Merkez Sultan Selim Cami İmam-Hatibi Muhammet Özoğlu, yağmur duasına katılan vatandaşlara hitaben çok güzel ve anlamlı vaazı nasihatlerde bulunarak Hatim ve yağmur duaları yapıldı. Göçmenler Cami İmam-Hatibi Muammer Aşkar ve diğer katılan İmam-Hatiplerle birlikte İlahiler söylenerek dualar edildi. İmam-Hatib Muammer Aşkar tarafından Yağmur Duasının ardından iki rekat yağmur duası namazı kıldırıldı. Fevzipaşa Cami İmam-Hatibi tarafından namazın hemen ardından hutbe okudu. Hutbenin ardından İmam-Hatiplerle birlikte dualar edildi ve İnoba ve Samık Yaylası sakinleri tarafından temin edilen et ve diğer malzemeler için görevlendirilen Raif Kaçar ve evlatları tarafından pişirilen etli pilav yağmur duasına katılan bütün vatandaşlara ikram edildi. Yapılan ikramlarda gönüllü gençler hizmet ettiler. İkramların ardından yemek duası yapıldı. Yağmur duasına katılan vatandaşlar birbirleriyle kaynaşarak sohbetlerin ardından program sona erdi.