Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Abone Ol
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Meke Ajansı sitemize
abone olun.