Fotoğraf Haberleri

Konya’da üzüm pekmezi geleneksel yöntemlerle yapılıyor

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Abone Ol

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden Konya'da, bağ bozumunda sona gelindi. Kentin Hüyük ilçesinde bağlardan toplanan ve aroma değeri yüksek olan üzümler, yöre halkının "çaraş" adını verdiği mekanlarda geleneksel yöntemlerle pekmeze dönüştürülüyor. Kazanlarda kaynatılarak elde edilen pekmezin yapımında, bölgedeki komşular ve akrabalar imece usulü çalışıyor.