S.S. Karapınar Üretim Tüketim Satış Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanlığı’nın 2021 Yılı Olağan Genel Kurul toplantısını yapmak üzere gündem ve ilanda belirtilen Karapınar Kültür Merkezi toplantı salonunda 19.07.2022 Salı Günü saat 14.00’de Tarım Bakanlığı Temsilcileri Semih Bülbül, İdris Ekmekçi gözetiminde gerçekleştirildi. İkinci toplantı olduğundan çoğunluk aranmaksızın gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Açılış ve yoklama yapıldı. Divan ve tasnif heyeti seçimine geçildi. Verilen teklif sonucunda Divan Başkanlığına Mustafa Aşıroğlu, Başkan Yardımcılığına Erdoğan Babacan, Kâtip Üyeliğe Zafer Öztaş, Oy tasnif heyetine Selçuk Okur teklif edildiler. Teklif oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Atatürk ve Şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Okundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yarımoğlu, Başkan Yrd. Derviş Birer ve Y.K. Üyeleri Mustafa Şentürk’ün birlikte hazırladığı Faaliyet raporu ile Denetim Kurulu Başkanı Mustafa Yarımoğlu, Ünal Ayırt ve Gazi Bütüner’in hazırladığı raporlar ayrı ayrı okundu, raporlar müzakereye açıldı, söz alan olmadığından Yönetim ve Denetim raporları oy birliği ile kabul edildi. Bilanço, Kar/Zarar cetveli okundu, müzakereye açıldı, söz alan olmadı, raporlar ayrı ayrı oylandı ve oy birliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ayrı ayrı ibrasına geçimdi. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu oy birliği ile ibra edildi. 2022-2023 yılları olağan genel kurul toplantılarının birleştirilerek 2024 yılında genel kurul toplantısı yapılmasına geçildi. Genel Kurulun 2 yılda bir yapılması oy birliği ile kabul edildi. 2022-2023 yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesine geçildi. Bütçeler okundu söz alan olmadı. Oya sunuldu, oy birliği ile kabul edildi. Fasıllar arasında aktarım yapılması için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verilmesi kabul edildi.

Yönetim ve Denetim Kurulu seçimlerine geçildi, Yönetim ve Denetim Kurullarının 2 (İki) yıllığına ve açık oylama ile yapılması teklif edildi, başka teklif olmadığından oya sunuldu, açık oylama teklifi oy birliği ile kabul edildi. Verilen teklif üzerine Yönetim Kurulu Asıl Üyeliğe; Mehmet Yarımoğlu, Mustafa Şentürk ve Derviş Birer, Denetim Kurulu Asil Üyeliğine; Mustafa Yarımoğlu, Ünal Ayırt ve Gazi Bütüner, başka teklif olmadığından genel kurulca oy birliği ile kabul edildi. Üst Birlik Üyeliği için Mehmet Yarımoğlu, Mustafa Şentürk, Derviş Birer, Ahmet Akkaya ve Selçuk Okur 2 (İki) yıllığına teklif edildiler. Başkaca teklif olmadığından teklif oya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Kooperatifin arsasının, binasının satış meselesi, Karapınar Organize Sanayi Bölgesinden arsa alımı ve takas işinin Kooperatif ortaklarının ortaklık bilgilerinin güncellenmesinden sonra yapılması, gerekirse olağanüstü genel kurul yapılmasına oy birliği ile karar verildi. Kooperatife ait hurda malzemelerin pazarlık usulü ile satılması için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verilmesi kabul edildi. Vefat eden ortakların varisleri aralarında belirleyeceği bir kişinin ortak olabilmesi için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verilmesi kabul edildi. Fabrika binası ve arsasının değerinin belirlenmesi için bir sonra ki Genel Kurula kadar, mühendis, mimar, sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerle oluşturulacak bir heyetle değer tespitinin yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Kooperatifin gerektiğinde İktisadi işletme kurabilmesi için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi. KOP, İPARD ve Kırsal Kalkınma projelerinden yararlanabilmek için yönetim kuruluna yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Karapınar Belediyesinde yapılacak olan tadilat işlemleri için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verilmesi kabul edildi. Kooperatifin ortağı olduğu Karapınar Yem Fabrikası A.Ş. de bulunan hissesine ilave olarak hisse arttırılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi yapılan oylama sonucunda reddedildi. Yolluk ve huzur hakkı ücretlerinin görüşülmesine geçildi, verilen teklif üzere; yolluk olarak yapılan giderlerin belgelenmesi karşılığı ödenmesine, yönetim kuruluna oturum, huzur hakkı ödenmemesi yönünde teklif edildi, başka teklif olmadığından teklif oya sunuldu, teklif oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilere geçildi. Söz alan olup olmadığı Divan Başkanı tarafından soruldu, söz alan olmadığından, yönetim kuruluna başarılar dilendi. Divan Başkanı Mustafa Aşıroğlu toplantının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak saat 16.10’da toplantı oturumu sona erdi.